Мер Дніпра припиняє фінансування псевдоветеранських організацій після подій 9 травня

Мер Дніпра Борис Філатов оголосив про припинення фінансування псевдоветеранських організацій. Такою була реакція міського голови на події, що сталися в місті 9 травня біля пам’ятника Вічної слави.

«Від сьогодні я закриваю міське фінансування всіх «ветеранських» організацій. Бійці колчаківських фронтів 46 року народження виїжджають з міськвиконкому вперед ногами. Назавжди», – написав Філатов у Facebook.

«На наступній сесії міської ради буде виділено міське фінансування союзу ветеранів АТО», – додав міський голова Дніпра.

9 травня начальник Дніпровського відділу поліції Андрій Бідило повідомив, що керівник головного управління поліції в області призначив проведення службового розслідування дій поліції під час проведення масових заходів у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У вівторок у Дніпрі сталася бійка під час святкування біля пам’ятника Вічної слави. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією «Опозиційний блок», після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитись від використання партійної символіки.

Генпрокурор Юрій Луценко 10 травня заявив про затримання восьми учасників побиття бійців, мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що семеро з восьми затриманих були відпущені поліцією.

leave a comment: