Комітет Ради відхилив проект про скасування Мілявській заборони на в’їзд в Україну – Тимчук

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони на засіданні 17 травня одноголосно відхилив запропонований народним депутатом від фракції «Опозиційний блок» Нестором Шуфричем проект постанови щодо скасування заборони в’їзду в Україну для російської співачки Лоліти Мілявської. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії повідомив член комітету, народний депутат України Дмитро Тимчук.

«У комітеті на розгляд цього проекту ми витратили менше хвилини. Ні в кого з представників комітету ніяких запитань не було… Суть у тому, що ми не повинні робити поступок ні для кого. Якщо Мілявській настільки дорога її мати й дитина, вона могла б їх перевезти туди в Росію. Або, щонайменше, перед тим, як їхати до окупованого Криму, поцікавитися, якими можуть бути наслідки. Чесно кажучи, не бачу жодної причини чи напівпричини, через яку комітет схвалив би проект такої постанови», – сказав Тимчук.

Депутат Верховної Ради України від фракції «Опозиційний блок» Нестор Шуфрич запропонував парламенту звернутися до Служби безпеки України з проханням скасувати рішення про заборону в’їзду в Україну для Мілявської, яка, порушуючи українське законодавство, відвідала анексований Росією Крим у 2015 році.

Російська співачка заявила про свій намір оскаржити в міжнародних судах рішення про заборону їй в’їзду на територію України.

Лоліта Мілявська не змогла 23 квітня потрапити в Україну. На залізничній станції Конотоп під час перевірки документів близько 4:00 прикордонники пересадили Мілявську в поїзд Одеса – Москва, в якому вона вирушила в зворотному напрямку.

У Державній прикордонній службі України заявили, що Мілявській на три роки заборонили приїжджати до України через «порушення нею законодавства України і відвідування окупованого Криму через закриті пункти пропуску».

Російська співачка Лоліта Мілявська народилася в Україні, в Мукачеві на Закарпатті. До 10 років жила у Львові, в 1985 році закінчила в Росії Тамбовський філіал Московського інституту культури. Дочка Мілявської Єва живе в Києві, причиною відвідин України Мілявська назвала хворобу дочки.

leave a comment: