Російських спортсменів-борців планують готувати у Криму до Олімпійських ігор-2020

Збірну Росії зі спортивної боротьби планують готувати до Олімпійських ігор 2020 року, які відбудуться в Токіо, у Центрі підготовки збірних Росії «Кримському» в Алушті. Про це заявив президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі під час візиту до Ялти в рамках економічного форуму, який проходить у цьому місті з 20 по 22 квітня.

Як повідомляє прес-служба форуму, Маміашвілі зазначив, що «борці розраховують використовувати цю базу вже в підготовці до Олімпіади-2020. У рамках реконструкції буде побудований відкритий 50-метровий басейн, новий готель, медичний центр і універсальний зал. Обсяг інвестицій із федерального бюджету Росії  сягне 2,2 мільярда рублів (приблизно 1 мільярд гривень – ред)».

Щороку навесні підконтрольна Кремлю влада анексованого Росією Криму проводить у Ялті економічний форум, який називають міжнародним, запрошуючи до участі представників різних країн світу. Через візити іноземців нинішня влада півострова прагне легалізувати «російський» статус півострова. 2017 року форум відбувається з 20 по 22 квітня.

У зв’язку зі запланованим на квітень проведенням економічного форуму в Ялті Прокуратура АРК закликала МЗС України проінформувати представників іноземних держав про правила в’їзду на територію анексованого Криму, а також про відповідальність за порушення українського законодавства.

МЗС України направило Росії ноту протесту через економічний форум у Ялті. Спікер МЗС України Мар’яна Беца повідомила, що Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про участь у Ялтинському міжнародному економічному форумі» іноземних представників, щоб згодом притягнути їх до відповідальності.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

leave a comment: