Кримський ув’язнений Лугін перерізав собі вени, щоб не їхати в Росію – родичі

Екс-депутат Керченської міськради Андрій Лугін, який є громадянином України і зараз перебуває у СІЗО Сімферополя у Криму, намагався накласти на себе руки під час спроби етапувати його в Росію, повідомила проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» його дружина Ірина.

«Сьогодні його намагалися етапувати на материкову частину Росії. Знаю те, що він порізав вени, і його не етапували. Не знаю, викликали йому швидку допомогу чи ні, але за межі СІЗО його не вивезли», – розповіла вона.

Інформація з боку російських правоохоронних органів в анексованому Криму поки відсутня.

Громадянин України, екс-депутат Керченської міськради Андрій Лугін, який відбуває покарання в СІЗО Сімферополя, з понеділка, 24 квітня, оголосив сухе голодування.

Секретаріат уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надіслав листа російському омбудсману щодо цієї справи.

Лугін був засуджений у 2010 році до довічного ув’язнення. Суди двох інстанцій визнали його винним у вбивстві й участі в злочинному угрупуванні Андрія Лаптєва, яка діяла в Керчі в 90-х роках. В оприлюдненому зверненні Андрій Лугін заявляє, що протягом останніх трьох років підконтрольні Росії чиновники в Криму порушують його права.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Однак та заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

 

leave a comment: