Білий дім: метою США є відмова КНДР від ядерної зброї

Представники адміністрації Дональда Трампа заявили американським сенаторам 26 квітня, що мета США полягає в тому, щоб підштовхнути Північну Корею до демонтажу своїх ядерних і ракетних програм через посилення міжнародних санкцій і дипломатичний тиск.

Попри неодноразові попередження на адресу Пхеньяна щодо можливості військових дій, чиновники з Білого дому повідомили законодавцям, що вони сподіваються уникнути збройного загострення. Адміністрація Трампа, за їхніми словами, залишається відкритою для переговорів щодо ядерного роззброєння КНДР.

Держсекретар Рекс Тіллерсон, міністр оборони Джим Маттіс, директор національної розвідки Ден Котс описали Північну Корею як «нагальну загрозу національній безпеці» з огляду на прогрес КНДР у запуску ядерних ракет, які потенційно можуть цілити по США.

«Підхід президента спрямований на тиск на Північну Корею в питанні демонтажу її ядерних, балістичних ракет… шляхом посилення економічних санкцій і проведення дипломатичних заходів з нашими союзниками і регіональними партнерами», – ідеться в заяві високопосадовців.

«Сполучені Штати прагнуть до стабільності і мирної денуклеаризації Корейського півострова. Ми, як і раніше, відкриті для переговорів для досягнення цієї мети. Тим не менше, ми, як і раніше, готові захищати себе і наших союзників», – додали представники адміністрації Трампа.

Раніше цього місяця міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив сподівання, що Сполучені Штати не вдаватимуться до «дуже ризикованих» односторонніх бойових дій супроти Північної Кореї, як це було нещодавно в Сирії. Лавров таким чином відповів на поширену раніше заяву віце-президента США Майка Пенса, що завершилася «епоха стратегічного терпіння» щодо зусиль Північної Кореї зі створення ядерної зброї.

Президент США Дональд Трамп 17 квітня також наголосив, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин має «поводитися слушно». 

leave a comment: