Українська прокуратура Криму почала провадження щодо приїзду іноземців на форум у Ялту

Українська прокуратура Криму почала провадження щодо в’їзду на територію анексованого півострова іноземців, які протягом 20-22 квітня 2017 року брали участь у «ІІІ Міжнародному економічному форумі» в Ялті, повідомляється на сайті відомства.

«Зокрема, вони сприяли окупаційній владі у розвитку туристичної сфери на півострові, закликали до зняття санкцій та визнання результатів незаконно проведеного «референдуму» щодо відокремлення АР Крим від України та входження її до складу Російської Федерації. Окрім цього прокуратурою готуються міжнародні доручення до країн, громадяни яких взяли участь у «форумі» та порушили законодавство України», – йдеться у повідомленні.

Щорічно навесні підконтрольна Кремлю влада анексованого Росією Криму проводить у Ялті економічний форум, який називають міжнародним, запрошуючи до участі представників різних країн світу. Через візити іноземців нинішня влада півострова прагне легалізувати «російський» статус півострова. У 2017 році форум проходить з 20 по 22 квітня.

У зв’язку із запланованим на квітень проведенням форуму в Ялті прокуратура АРК закликала МЗС України проінформувати представників іноземних держав про правила в’їзду на територію анексованого Криму, а також про відповідальність за порушення українського законодавства.

У Міністерстві закордонних справ України раніше заявляли, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало минулого літа звернення, в якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок у Крим.

 

 

 

leave a comment: