Москва: в офісі руху «Відкрита Росія» завершився обшук

У московському офісі руху «Відкрита Росія» завершився обшук. У співробітників руху вилучили ноутбуки, зокрема особисті, матеріали з символікою та листівки до запланованого на 29 квітня мітингу.

У співробітників руху і адвокатів не прийняли клопотання і зауваження, їм також не дозволили ознайомитися з протоколами і записати про порушення.

Помічниці координатора московського відділення руху «Відкрита Росія» Валентині Дехтяренко викрутили руки і силою відібрали телефон.

Співробітники «Відкритої Росії» відзначають, що слідчі не мали права вимагати особистих речей для огляду, оскільки у рамках оперативно-розшукових заходів така процедура не передбачена.

У «Відкритій Росії» зазначають, що постанови про обшук не було. За інформацією Радіо Свобода, співробітники правоохоронних органів пояснюють свої дії дзвінком, що у штабі руху нібито є заборонена література.

У четвер Міністерство юстиції Росії на вимогу Генеральної прокуратури внесло організацію «Відкрита Росія», зареєстровану у Великій Британії, у перелік «небажаних». У Генпрокуратурі уточнили, що рішення російського відомства не відіб’ється на діяльності однойменного руху у Росії.

29 квітня рух «Відкрита Росія» планує провести у кількох містах країни акції протесту під назвою «Набрид». Активісти хочуть закликати президента Володимира Путіна відмовитися від участі у виборах 2018 року. Влада Москви не погодила акцію, поліція закликала громадян відмовитися від участі у ній.

leave a comment: