Великобританія: Палата лордів починає дебати щодо законопроекту про механізм «Брекзиту»

Верхня палата британського парламенту (Палата лордів) у понеділок має розпочати розгляд дискусійного законопроекту, що дозволив би прем’єр-міністрові Терезі Мей ввести в дію механізм виходу країни з Європейського союзу.

Очікується, що дебати 20 лютого у Палаті лордів стануть наступними після затвердження раніше цього місяця відповідного законопроекту в нижній палаті британського парламенту, Палаті громад.

Консервативна партія і прем’єр Мей не мають більшості в Палаті лордів, тому не виключена можливість внесення поправок до законопроекту. Очікується, що такою поправкою може стати норма, спрямована на надання громадянам ЄС в Великобританії гарантованих прав після Brexit. Ще одна ймовірна поправка може стосуватися вимоги до парламенту провести голосування про остаточну угоду стосовно Brexit.

Тереза Мей повідомила, що планує запустити статтю 50-ту Лісабонського договору до кінця березня. 50-та стаття договору ЄС передбачає 2 роки на переговори про умови припинення членства країни в організації.

leave a comment: