Андреас Любіц за півтори хвилини до катастрофи літака у намагався змінити курс лайнера

Андреас Любіц

Навіть при успішному виконанні маневру Любіц не зміг би запобігти авіакатастрофі.

Пілот авіакомпанії Germanwings Андреас Любіц за півтори хвилини до катастрофи літака у Французьких Альпах намагався змінити курс лайнера вручну за допомогою бічної ручки управління (side-stick), але автопілот не дозволив йому цього зробити, повідомляють джерела, пов’язані з французьким Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації.

Бортовий реєстратор зафіксував рух бічної ручки управління з низькою амплітудою вібрації на боці другого пілота з 10:39:33 до 10:40:07 після полудня – о 10:41, як відомо, літак знизився до 2000 метрів і зник з радарів. Однак рух ручки управління виявився недостатнім для відключення автопілота, наголошується в повідомленні.

Таким чином, Любіц намагався змінити курс лайнера безпосередньо перед його аварією, але не зміг зробити маневр через те, що автопілот залишався включеним. Експерти, опитані виданням, вважають, що навіть при успішному виконанні маневру Любіц не зміг би запобігти авіакатастрофі. Можливо, його дії були пов’язані з його психічним станом, кажуть вони.

Side-stick, або бічна ручка управління, дозволяє змінювати крен і тангаж повітряного судна.

Раніше повідомлялося, що Любіц в день катастрофи репетирував різке зниження при перельоті з Дюссельдорфа в Барселону (аварія сталася під час зворотного рейсу). Відповідні відомості містяться в проміжній доповіді французького Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації.

У березні при перельоті з Барселони в Дюссельдорф в результаті авіакатастрофи загинули всі 150 осіб, що перебували на борту літака. Прокуратура вважає, що 27-річний пілот замкнувся в кабіні у момент виходу з неї капітана і спрямував літак вниз.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a comment: